معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس

  • کد خبر: ۱۰۲۵۴۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس
بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم یکی از شهر‌های مقدس جهان است. هر یک از سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت دلایل خود را برای مقدس‌دانستن شهر دارند؛ شهری که بر اساس انجیل، داوود پیامبر آن را فتح کرد و پسرش سلیمان نبی پرستشگاه بزرگی در آن ساخت. عیسی مسیح در این شهر به صلیب کشیده شد (به اعتقاد مسیحیان) و چندین سال این شهر قبله اول مسلمانان بود.

به‌دلیل جایگاه مذهبی مهم و همچنین قرارگرفتن بر سر دروازه ورود از آسیا به مصر و قاره آفریقا، این شهر همواره هدف هجوم اقوام مختلف بوده است. چنان‌چه داوود پیامبر نیز شهر را از دست ساکنان پیشین آن که از ساکنان بومی فلسطین بودند، درآورد. پس از آن حکومت یهودیان ادامه داشت تا اینکه بخت‌النصر بابلی، شهر را تصرف و ویران کرد و عده زیادی را به‌عنوان اسیر به بابل آورد. شهر به‌صورت نیمه‌ویرانه در سال‌های بعد درآمده بود تا اینکه کوروش با تصرف شهر، اسیران را به آن بازگرداند و به آبادی دوباره آن کمک کرد.

با پایان سال‌های حکومت ایرانیان بر شهر، رومیان با گسترش حکومت خود در آسیا شهر را تصرف کردند. در این دوران اتفاقات مهمی در این شهر به وقوع پیوست؛ ازجمله به‌صلیب‌کشیدن عیسی مسیح (به اعتقاد مسیحیان) و دو شورش بزرگ یهودیان در شهر که به‌شدت سرکوب شد و شهر دوباره ویران شد. در زمان خسرو پرویز بار دیگر شهر به دست شهربراز سپهبد تصرف شد و به مدت پانزده سال در دست آن‌ها بود تا اینکه به دست هراکلیوس بار دیگر به تصرف رومیان درآمد.

با شروع حملات مسلمانان به دو امپراتوری ساسانیان و روم شرقی، اورشلیم که به سرزمین حجاز نزدیک بود، هدف اولیه مسلمانان بود. هراکلیوس که در نبرد با خسروپرویز آسیب زیادی دیده بود، در نبرد با مسلمانان شکست خورد و در چنین روزی در سال ۶۳۶میلادی سوریه و فلسطین به تصرف مسلمانان درآمد. شهر تا زمان شروع جنگ‌های صلیبی در دست مسلمانان بود، تا اینکه در جنگ صلیبی اول به تصرف مسیحیان درآمد، اما پس از کمتر از صدسال بار دیگر صلاح‌الدین ایوبی، حاکم مصر و شام، شهر را برای اسلام تصرف کرد.

از آن زمان به بعد شهر در دست مسلمانان باقی ماند، تا اینکه در سده اخیر و بادسیسه‌های صهیونیسم جهانی، در ابتدا نیمی از شهر و سپس بعد از جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، همه شهر به دست صهیونیست‌ها اشغال شد.

بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->