مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس

  • کد خبر: ۱۰۲۵۴۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس
بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم یکی از شهر‌های مقدس جهان است. هر یک از سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت دلایل خود را برای مقدس‌دانستن شهر دارند؛ شهری که بر اساس انجیل، داوود پیامبر آن را فتح کرد و پسرش سلیمان نبی پرستشگاه بزرگی در آن ساخت. عیسی مسیح در این شهر به صلیب کشیده شد (به اعتقاد مسیحیان) و چندین سال این شهر قبله اول مسلمانان بود.

به‌دلیل جایگاه مذهبی مهم و همچنین قرارگرفتن بر سر دروازه ورود از آسیا به مصر و قاره آفریقا، این شهر همواره هدف هجوم اقوام مختلف بوده است. چنان‌چه داوود پیامبر نیز شهر را از دست ساکنان پیشین آن که از ساکنان بومی فلسطین بودند، درآورد. پس از آن حکومت یهودیان ادامه داشت تا اینکه بخت‌النصر بابلی، شهر را تصرف و ویران کرد و عده زیادی را به‌عنوان اسیر به بابل آورد. شهر به‌صورت نیمه‌ویرانه در سال‌های بعد درآمده بود تا اینکه کوروش با تصرف شهر، اسیران را به آن بازگرداند و به آبادی دوباره آن کمک کرد.

با پایان سال‌های حکومت ایرانیان بر شهر، رومیان با گسترش حکومت خود در آسیا شهر را تصرف کردند. در این دوران اتفاقات مهمی در این شهر به وقوع پیوست؛ ازجمله به‌صلیب‌کشیدن عیسی مسیح (به اعتقاد مسیحیان) و دو شورش بزرگ یهودیان در شهر که به‌شدت سرکوب شد و شهر دوباره ویران شد. در زمان خسرو پرویز بار دیگر شهر به دست شهربراز سپهبد تصرف شد و به مدت پانزده سال در دست آن‌ها بود تا اینکه به دست هراکلیوس بار دیگر به تصرف رومیان درآمد.

با شروع حملات مسلمانان به دو امپراتوری ساسانیان و روم شرقی، اورشلیم که به سرزمین حجاز نزدیک بود، هدف اولیه مسلمانان بود. هراکلیوس که در نبرد با خسروپرویز آسیب زیادی دیده بود، در نبرد با مسلمانان شکست خورد و در چنین روزی در سال ۶۳۶میلادی سوریه و فلسطین به تصرف مسلمانان درآمد. شهر تا زمان شروع جنگ‌های صلیبی در دست مسلمانان بود، تا اینکه در جنگ صلیبی اول به تصرف مسیحیان درآمد، اما پس از کمتر از صدسال بار دیگر صلاح‌الدین ایوبی، حاکم مصر و شام، شهر را برای اسلام تصرف کرد.

از آن زمان به بعد شهر در دست مسلمانان باقی ماند، تا اینکه در سده اخیر و بادسیسه‌های صهیونیسم جهانی، در ابتدا نیمی از شهر و سپس بعد از جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، همه شهر به دست صهیونیست‌ها اشغال شد.

بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->